30 Obletnica

Slovesna otvoritev nove proizvodne hale, tehnološke linije in kotlovnice s proslavo ob 30. obletnici poslovanja podjetja


V petek, 16. 11. 2007, smo slavnostno otvorili novo proizvodno halo za proizvodnjo zalogovnikov in prenovljeno tehnološko linijo za proizvodnjo solarnih grelnikov vode, v uporabo predali novo bio kotlarno za pridobivanje procesne toplote ter proslavili 30. obletnico obstoja ter delovanja našega podjetja.

Nazaj  Set 1/2  Naprej

Slovesnost se je pričela ob 12.00, ko nas je že pol ure s slovesno glasbo pričakoval slovenskogoriški pihalni orkester Kulturnega društva Mestne občine Lenart. V za slovesnost pripravljenem prostoru nove proizvodne hale za proizvodnjo zalogovnikov je po odigrani Zdravljici in uvodnem nagovoru spregovoril naš direktor, g. Anton Jančič, ki je v svojem govoru predstavil nastajanje in razvoj podjetja Lentherm, trenutno stanje in okoliščine, v katerih podjetje posluje, ter opisal vizijo podjetja v prihodnosti.

 

Po zelo informativnem in navdušujočem govoru direktorja je zapel moški kvartet Završki fantje, nakar je bil na oder povabljen g. Viktor Hazl, državni sekretar z Ministrstva za okolje in prostor. G. Hazl je spregovoril o prizadevanjih Ministrstva na področju okolja, obnovljivih virov energije in energetske učinkovitosti ter o ukrepih, ki jih Ministrstvo sprejema za prilagajanje trendom in zahtevam na omenjenih področjih. Opisal pa je tudi dejavnost Evropske skupnosti in mednarodnih organizacij v okviru, ki vpliva na Slovensko politiko na državni ravni.

Naslednji govornik je bil župan Mestne občine Lenart v Slovenskih Goricah, g. Janez Kramberger, ki je izrazil zahvalo občine dejavnosti podjetja Lentherm in govoril o lokalnih posebnostih občine in krajev, ki jih zajema, ter o načrtih za prihodnji razvoj.

Po govoru g. Krambergerja so s pesmijo ozračje znova popestrili Završki fantje, nato pa je na oder prišla državna sekretarka Ministrstva za gospodarstvo, g. Barabara Ulaga, ki je govorila o slovenskem gospodarstvu v mednarodnem okolju, o pomembnosti razvoja in rasti ter o pričakovanjih za prihodnost.

Govoru gospe Ulaga je sledila slovesna blagoslovitev novih prostorov in opreme, ki jo je opravil posebni gost letošnje slovesnosti, mariborski škof in metropolit ter častni občan občine Lenart, dr. Franc Kramberger.

Po opravljenem obredu blagoslovitve je sledila predaja nove hale z opremo v uporabo s slovesnim rezanjem traku, ki sta ga s skupnimi močmi prerezala direktor g. Jančič in župan Mestne občine g. Janez Kramberger.

Naposled so bili gosti povabljeni, da si ogledajo še nove prostore, opremo in kotlovnico ter prikaz delovanja, ki so ga izvedli naši sodelavci, nakar se je slovesnost s pogostitvijo nadaljevala v prostorih gostišča Lenarški hram.

Ta spletna stran uporablja piškotke za shranjevanje nekaterih uporabnikovih nastavitev (izbira jezika). S pritiskom na gumb Sprejemam boste shranili piškotke. S pritiskom na gumb Zavračam vse piškotke trajno onemogočite.

Piškotke ste zavrnili. To odločitev lahko spremenite.

Piškotke ste sprejeli. To odločitev lahko spremenite.