Zgodovina


1972

Podjetje TVT Boris Kidrič, kasnejši ustanovitelj obrata za proizvodnjo grelnikov vode, sklene dogovor za storitveno emajliranje grelnikov s podjetjem Austria Email iz Avstrije, za potrebe TVT - Stadler, kar je vzpodbudilo idejo zasnove lastne emajlirnice.1974 - 1977

Od leta 1974 do 1977 je trajal projekt gradnje in priprava ter začetek proizvodnje v obratu v Lenartu. Slavnostna otvoritev tovarne grelnikov vode in emajlirnice TVT Lenart je bila leta 1977. Pri tem je ob nosilcu projektov TAM - razvoj sodelovala še vrsta uglednih podjetij iz Avstrije in Zvezne republike Nemčije. Najpomembnejši partner je bilo podjetje Austria Email, ki je dobavilo tehnologijo in opremo za vakuumsko emajliranje ter prodalo mednarodni patent za industrijsko lastnino.
V prvem obdobju so se v Lenartu grelniki vode le sestavljali, varili in emajlirali, pri čemer je proizvodnja tekla na enem mestu. Glede na to, da je bilo potrebno osvojiti tudi obsežno kemijsko tehnologijo luženja in nato nevtralizacijo odpadnih voda, je bilo uvajanje vseh postopkov zelo zahtevno.

Nove tehnologije grelnikov vode so bile rezultat širokega mednarodnega sodelovanja z avstrijsko, nemško in slovensko industrijo. Razvoj obrata pa je potekal v naslednjih fazah:1981 Dodatni prvi lok.1982 Začetek proizvodnje solarnih grelnikov vode.1988 V obratovanje so predani proizvodna hala z delavnico za poliuretansko izolacijo in finalizacijo grelnikov, odpremna rampa ter skladišče materiala.1991 Postavitev skladiščnega šotora.1995 Dogradnja skladišča polizdelkov.1996 Posodobitev mehanske obdelave.1999 Posodobitev lakirnice/sušilnice.2001 - 2003 Posodobitve: novo tehnološko postrojenje (hidravlični upogibni stroj, koordinatni prebijalni stroj, vijačni kompresor, visokotlačni stroj za poliuretansko izolacijo).2006 Postavitev 630-tonske hidravlične preše za izdelavo podnic in robilnega stroja za pripravo varilnega roba.DANES

Danes imamo za proizvodnjo grelnikov vode na razpolago 3400 kvadratnih metrov delovnih površin, 300 m² zaprtih skladišč in 420 m² pokritih odlagalnih površin. Sedanja organizacija dela in tehnološka oprema omogočata pri 80 do 90 zaposlenih v eni izmeni letno proizvodnjo 20.000 grelnikov vode in 4.000 zalogovnikov različnih tipov; proizvodnja poteka v naslednjih oddelkih: mehanska predobdelava, varilnica, emajlirnica, poliuretanska izolacija in montaža izdelkov.

Ta spletna stran uporablja piškotke za shranjevanje nekaterih uporabnikovih nastavitev (izbira jezika). S pritiskom na gumb Sprejemam boste shranili piškotke. S pritiskom na gumb Zavračam vse piškotke trajno onemogočite.

Piškotke ste zavrnili. To odločitev lahko spremenite.

Piškotke ste sprejeli. To odločitev lahko spremenite.